Instagram Stories, kao i direktne poruke, dobijaju 3D avatare, dok će na Facebook-u i Messenger-u avatari biti ažurirani

 

Instagram korisnici dobijaju 3D avatare prvo u SAD-u, Kanadi i Meksiku, kojima će se virtuelni avatari prikazivati u stikerima, objavama, profilnim slikama, kao i na Quest VR platformi.

Kada su u pitanju izmjene, novi avatari dobijaju drugačije oblike lica, dok će tu biti i pomagala za one sa hendikepom, poput slušnih pomagala ili invalidskih kolica.

„Ukoliko ste u prošlosti već kreirali avatar na Facebooku, pripremite se da vidite novu stranu sebe – bukvalno. Vaš avatar će automatski ući u treću dimenziju kao deo ovog ažuriranja, a mi se trudimo da budemo sigurni da vaše novo i poboljšano ja odgovara izborima koje ste prethodno napravili. Međutim, sada postoji mnogo više opcija nego što je bilo ranije! Imaćete priliku da uđete u polje za uređivanje i unesete neke promjene“, stoji u objavi kompanije Meta.

Korisnici će moći da kreiraju jednog avatara i da ga koriste na svim platformama, ili da kreiraju posebnog avatara za svaku od dostupnih platformi.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.