Nintendo se ponovo vratio svojem uobičajenom lovu na vlasnike YouTube kanala koji objavljuju soundtrack muziku njegovih igara.

Ova skidanja sadržaja započela su prije više od godinu dana, u decembru 2020. To je, naravno, razljutilo fanove igara kao što su The Legend of Zelda, Super Mario 64 i Mario Kart, koji su kompaniju počeli trolati na društvenim mrežama.

Naravno, Nintendov potez je zakonski potpuno opravdan, ali u isto vrijeme nije jasno zašto ta glazba fanovima nije dostupna na nekoj službenoj stranici ili streaming platformama.

Jedan od vlasnika YouTube kanala s muzikom iz Nintendovih igara probudio se i vidio 1300 pritužbi na sadržaj njegovog kanala. Iako je vlasnik jasno dao do znanja da je Nintendov potez opravdan, dodaje i da kanal nije monetiziran i da od te muzike ne zarađuje.

U nedavnoj objavi na Twitteru, kreator je naveo niz naslova Nintendo igara koji su dovedeni u pitanje, uključujući Legend of Zelda: Link to the Past, Super Smash Bros., Super Mario Land, Luigi’s Mansion i mnoge druge. Dijeleći snimke ekrana istaknutih igara – iz 2019. i decembra 2020. – GilvaSunner je prokomentarisao: “Ne unovčavam video zapise i ne profitiram od njih.”

https://twitter.com/GilvaSunner/status/1336646154898059267