Korisnici iPhone i iPad uređaja uskoro bi mogli dobiti gejming nadogradnju, a tiče se jedne od najinteresantnijih funkcija za PlayStation 5.

Sajt MacRumors je u iOS 15.4 beti otkrio nadogradnju koja će omogućiti da PS5 DualSense kontroleri postanu kompatibilni sa iPhone i iPad aplikacijama.

Na PS5 konzoli, ova funkcija omogućava da se na okidače primjene različiti nivoi pritiska, što će omogućiti da ih je teže pritisnuti tokom određenih situacija u igrama, čime se dobija imerzivnije gejming iskustvo.

Iako je PS5 DualSense kontroler trenutno moguće upariti sa iPhone ili iPad uređajima, ovi iOS uređaji nemaju podršku za naprednije funkcije (poput pomenutih prilagodljivih okidača) ili suptilne detalje taktilnog odziva koje ima kontroler.

Pored toga, ažuriranje za iOS će implementirati i veliki broj novi emodžija, poboljšanja za otključavanje preko Face-ID prepoznavanja lica i drugo.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.