Web data rudar Tum Apisak je identifikovao sistem koji sadrži neke neobjavljene Intelove proizvode u UserBenchmark bazi podataka. Između ostalih komponenti ova konfiguracija sadrži i Intel Arc A770 grafičku karticu.

Što se tiče performansi, vidimo da Intel Arc A770 može da se takmiči sa NVIDIA GeForce RTX 3060 i 3070 serijom kartica. Međutim, mora se naglasiti da UserBenchmark baza podataka nije dobro mjerenje, kao i da drajveri vjerovatno ne rade kako je predviđeno. UserBenchmark je nepouzdana platforma. Intel Arc A770 je desktop ACM-G10 grafička kartica sa do 32 Xe jezgra, 4096 ALU (shadera) i frekvencijama takta do 2,4 GHz. Planirano je da grafička kartica bude puštena u prodaju sa 8GB i 16GB GDDR6 memorije.

Ipak, Intel ima problema sa svojim Arc Alchemist GPU-ovima. Laptopovi Arc A-serije su imali katastrofalan debi, a globalna dostupnost je još uvijek maglovita. Arc desktop grafičke kartice su imale višestruka kašnjenja zbog performansi i brojnih problema na nivou drajvera.

Intel Arc A770 na userbenchmarku

(Guru3d)

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.