Nekoliko mjeseci prije posljednjeg dana Internet Explorer-a, Microsoft podsjeća sve svoje korisnike koji ga još uvek koriste, da pređu na Edge

 

Prošle godine, Microsoft je saopštio da 15. juna 2022. godine prestaje podrška za Internet Explorer i da je tu njegov kraj.

Planirali su da se od njega oproste prošlog ljeta, ali su odlučili da produže rok na još godinu dana.

Kako se približava kraj, tako Microsoft konstantno podsjeća svoje korisnike da pređu na Edge.

Microsoft je saopštenje objavio na svom sajtu, a prema podacima kojima se raspolaže, Internet Explorer i dalje koristi preko tri miliona korisnika.

Internet Explorer je dio Windows-ovog sistema više od četvrt vijeka. Međutim, od predstavljanja Edge-a 2015. godine, Microsoft polako ukida stari pregledač. Podrška je okončana sa prethodnom verzijom u 2016. godini. Microsoft 365 i druge aplikacije prestaće da podržavaju IE11 15. juna.

Microsoft kaže da će podržavati Edge-ov IE režim najmanje do kraja 2029. godine, pružajući organizacijama i IT odjeljenjima još nekoliko godina da pređu sa tih starih web aplikacija.

(Gizchina)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.