S vremena na vrijeme, naši uređaji prestanu funkcionisati onako kako bi trebali. Ponekad resetovanje obavi posao, ali ponekad treba malo više pomoći. To je nešto što Apple traži u vezi s iPhone baterijom jer će u ažuriranju iOS-a 14.5 Apple predstaviti novi alat za rekalibraciju baterije.

Trenutno je iOS 14.5 još uvijek u beta verziji, ali najnovija beta je već uvela novu funkciju – alat za rekalibraciju baterije. U osnovi, ideja koja stoji iza ovog alata je da ako vaša baterija više ne radi kako bi trebala, možda dobijate manje vijeka trajanja baterije nego prije, možete ga koristiti za pokušaj ponovne kalibracije. Kao što možete vidjeti na gornjoj snimci ekrana na fotografiji, ​​Apple upozorava da bi postupak ponovne kalibracije mogao trajati sedmicama, tako da ovo nije trenutno rješenje.

Takođe, što je neobično, Apple navodi da ova opcija zasad radi samo s iPhone serijom 11, iako je iPhone 12 najnoviji Appleov model. „IOS 14.5, koji dolazi kasnije ovog proljeća, uključuje ažuriranje u kojem će sistem izvještavanja o stanju baterije rekalibrisati maksimalni kapacitet baterije i maksimalne performanse na iPhone 11, iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max uređajima kako bi riješio netačne procjene izvještavanja o stanju baterije za neke korisnike. “

Apple je već uključio alate koji omogućavaju korisnicima da provjere stanje baterije svojih iPhona, pa se ovo čini kao proširenje toga. Da budemo iskreni, možemo samo nagađati koliko će ovaj alat biti učinkovit, ali u najmanju ruku to je opcija koju korisnici mogu istražiti prije nego što svoj telefon odnesu u Apple radi mogućeg popravka.

(Ubergizmo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.