​Slanje poruka odnosno grupno ćaskanje između korisnika koji imaju iPhone sa iOS 17 i Android telefone će biti otežano u okviru aplikacije Messages, odnosno iMessages jer korisnici Android uređaja neće moći da vide neke radnje u dopisivanju, prenosi AndroidAuthority.

Naime, korisnici Android telefona mogu ući u grupno ćaskanje sa ljudima koji koriste iPhone i aplikaciju iMessages, ali oni sada neće moći da koriste, niti vide neke bitne funkcije koje su omogućene sa novim iOS 17 softverom.

Neke od tih funkcija, kako se vidi u beta verziji novog Apple operativnog sistema jesu izmjena poruka, odgovaranje na konkretnu poruku kao i kvalitet fotografija i video snimaka.

Iako postoje aplikacije za dopisivanje kao što su Signal, Telegram ili WhatsApp gdje bi ovakvi problemi bili izbjegnuti, aplikacija razmjene poruka sličnih SMS porukama kroz iMessage ili Google Messages je zapravo veoma rasprostranjena.

Korisnici Apple uređaja u nekim regionima, posebno u SAD, masovno koriste ovu aplikaciju, što sada dodatno otežava dopisivanje sa korisnicima Android telefona, prenosi b92.