Govori se da će nadolazeći iPhone 16 i iPhone 16 Plus dobiti poboljšanje performansi s povećanim kapacitetom RAM-a od 8 GB, kao što je sugerisao analitičar Jeff Pu. Prema Puovoj istraživačkoj bilješci za Haitong International Securities, očekuje se da će svi modeli u okviru serije iPhone 16, uključujući Pro varijante, imati ovaj poboljšani kapacitet RAM-a. Ovo označava značajno poboljšanje u odnosu na njihove prethodnike, seriju iPhone 15, koja trenutno koristi 6 GB RAM-a.

Pored nadograđene RAM memorije, očekuje se da će standardni modeli iPhone 16 imati koristi od brže podrške za Wi-Fi 6E povezivanje. Ovo poboljšanje odražava funkciju koja je već prisutna u modelima iPhone 15 Pro, pokazujući Appleovu posvećenost pružanju naprednih opcija povezivanja za korisnike.

Skrećući pažnju na modele iPhone 16 Pro, Pu sugeriše da će Apple integrisati Qualcommov Snapdragon X75 5G modem, zamjenjujući X70 koji se koristi u iPhone 15 seriji 2023. Važno je napomenuti da će standardni iPhone 16 i iPhone 16 Plus nastaviti koristiti stariji X70 modem, dok će Pro modeli koristiti brži i efikasniji Snapdragon X75, obećavajući poboljšanu 5G povezanost i performanse.

(IT mixer / GSMarena / Macrumors)