Apple iPhone SE 4, čije se lansiranje očekuje 2024. godine, mogao bi naslediti dizajn sličan iPhone 14 modelu, prema informacijama sa sajta „MacRumors“. Najnoviji detalj ukazuje na to da će iPhone SE 4 takođe deliti bateriju s modelom iPhone 14.

Prema informacijama s „MacRumors“, pouzdanog izvora, prototipovi iPhone SE 4 uređaja, označeni kao A2863, opremljeni su istom Li-Ion baterijom koja se koristi za iPhone 14, sa kapacitetom od 3.279 mAh.

Izvor dalje tvrdi da interna dokumentacija dizajna za iPhone SE 4 potvrđuje ovu informaciju. Ako se ova specifikacija zadrži u finalnom proizvodu, kapacitet baterije iPhone SE 4 će biti povećan za impresivnih 1.261 mAh u odnosu na prethodni model, iPhone SE 3.

Važno je napomenuti da se ova informacija odnosi na uređaje u fazi pre-produkcije, pa se planovi mogu promeniti pre zvaničnog lansiranja.

Ranije spekulacije su ukazivale na to da će iPhone SE 4 imati OLED ekran kompanije BOE, što bi ga učinilo prvim SE modelom sa OLED ekranom. Takođe se navodi da će zadržati „Action Button“ i USB-C port, prema izvorima sa sajta „BenchMark“.