Ako je vjerovati glasinama, Apple bi mogao imati budući iPhone koji je potpuno bez portova. To znači da postoji šansa da bi Apple mogao preskočiti USB-C i prijeći direktno sa Lightning na portless. Naravno, ostaje da se vidi hoće li se to dogoditi, ali to nije spriječilo inženjera Kena Pillonela da kreira vlastiti iPhone s USB-C priključkom.

Modifikovani iPhone X je potom stavljen na eBay na aukciju gdje je poskupio i do 100.000 dolara. Sada, prema izvještaju iz Gizmoda, aukcija za telefon je završena gdje je pobjednička ponuda iznosila nevjerojatnih 86.001 dolar. Čini se da je možda bilo nekih šala/trolova ponuda jer je bilo nekih ponuda preko 100.000 dolara koje su kasnije povučene.

Uzimajući to u obzir, 86.001 $ je još uvijek puno novca i nismo sigurni da li će pobjednik zapravo biti spreman platiti toliko za to, tako da postoji šansa da ovo propadne. Međutim, to je vrlo zanimljiv i vrlo težak mod za izvođenje i ne radi se samo o vađenju Lightning porta i stavljanju USB-C.

Prema Pillonelu, morao je zapravo obrnuti inženjering Apple-ovog C94 konektora i kreirati prilagođenu ploču, dok je modifikovao šasiju kako bi se uvjerio da odgovara malo većem konektoru USB-C. To znači da je u njega uloženo mnogo rada, tako da bi možda cijena od 86.001 dolara mogla biti i opravdana.

(Ubergizmo via Gizmodo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.