Kompanija Samsung Electronics predstavlja budućnost Micro LED tehnologije na sajmu Integrated Systems Europe (ISE) 2022 u Barceloni, s tri nova modela svoje najsavremenije tehnologije ekrana – The Wall

 

„Micro LED tehnologija je postavljena da definiše budućnost inovacija ekrana. Od luksuzne industrije do ugostiteljstva i putovanja, potencijal Micro LED displeja je beskrajan u omogućavanju kompanijama da postignu više. ISE je najveći događaj te vrste na svijetu i mi smo uzbuđeni što otkrivamo našu proširenu liniju ekrana The Wall. Sljedeća generacija The Vall tehnologije će donijeti prednosti iznad očekivanja, transformišući svako poslovanje i otvarajući nove mogućnosti za sve korisnike“, rekla je Hyesung Ha, izvršni potpredsjednik odjela za vizuelne ekrane, Samsung Electronics.

 

Snažan Micro AI procesor

 

Ove godine na ISE-u, Samsung će predstaviti svoj model The Wall iz 2022. – inovativni modularni Micro LED ekran koji pruža impresivno iskustvo gledanja velikog formata visoke rezolucije. IWB će biti dostupan u varijantama sa nagibom od 0,63 i 0,94 piksela, pri čemu je 0,63 najtanji piksel ikada u The Vall liniji.

Funkcija mikro-nagiba IWB demonstrira Samsungovu najdetaljniju sliku i proširenje dinamičkog opsega sa stopom osvježavanja od 120 Hz, HDR10 / 10 + rezolucijom i LED HDR.

Jednom instaliran, The Wall nudi različite veličine ekrana, prihvatajući 4K filmove za 110 inča i do nevjerovatnog kvaliteta 8K za 220 inča kako bi zadovoljio bilo koju korisničku ili poslovnu potrebu. Ova mogućnost rezolucije je poboljšana snažnim Micro AI procesorom koji trenutno analizira svaku sekundu sadržaja i optimizuje kvalitet slike uz uklanjanje šuma.

Ukupna veličina kućišta je povećana, omogućavajući kompanijama i potrošačima da instaliraju samo četiri kućišta kako bi konfigurisali UHD ekran, što znači brži i isplativiji rad.

Poboljšano kučište jača velike ekrane visoke rezolucije i poboljšava mehanički kvalitet za impresivno gledanje, istovremeno poboljšavajući podešavanje ivica. U stvari, vrijeme instalacije je skraćeno, nudeći značajne prednosti kompanijama u poređenju sa konvencionalnim LED signalizacijama.

 

Izvanredan kvalitet slike i glatko iskustvo gledanja

 

The Wall je opremljen vodećim tehnologijama u industriji. Prvo, sa funkcijom Multi View, The Wall omogućava istovremenu reprodukciju sa do četiri izvora u isto vrijeme, sve na jednom ekranu, bez dodatnog razdjeljnika za dinamički prikaz sadržaja.

Kombinacija izuzetno crnih osnovnih nijansi i specijalizovane tehnologije Black Seal daje najčistiji prikaz crne boje za nenadmašan kontrast i besprijekorne detalje. Ova tehnologija ekrana takođe štiti od udaraca i prašine, čak i iz neposredne blizine. Pored toga, sa 20-bitnom obradom, The Wall pruža izvanredan kvalitet slike i glatko iskustvo gledanja, podržano maksimalnom osvetljenošću od 2000 nita koja daje jasnije slike.

Wall All-in-One (Naziv modela: IAB) će takođe biti predstavljen u Barseloni, dostupan u tri različita modela: 4K 146-inčni, 2K 146-inčni i 2K 110-inčni.

Ovaj nevjerovatan ekran nove generacije donosi inovaciju i u instalaciju, a ne samo u doživljaj gledanja. Standardna rezolucija The Wall All-in-One je format 16:9. Proizvod, koji se prodaje samo kao ekran, biće dostupan širom svijeta nakon ISE 2022.

Najinovativnija karakteristika The Vall All-in-One ekrana je zgodna instalacija koja uključuje unaprijed podešenu ivicu i „Unaprijed montiran set okvira“. Ovaj komplet, koji čini cijeli proces jednostavnim, takođe uključuje ugrađeni deko okvir ekrana 16:9 i ugrađeni S-box za reprodukciju medija, što smanjuje ukupne troškove.

 

 

Elegantan dizajn sa ekranom od samo 49 mm

 

 

The Wall All-in-One višenamjenski multifunkcionalni uređaj za postavljanje na zid nudi elegantan dizajn sa tankim ekranom od samo 49 mm, što je na kraju 59 mm u ukupnoj instalaciji kada se mjeri od zida do ekrana. Ovaj tanak dizajn bez okvira obezbjeđuje direktnu ulaznu vezu sa ekranom bez posebnog uređaja – što ga čini lakim i praktičnim za podešavanje.

Pored toga, zajedno sa 20-bitnom obradom, Black Seal tehnologijom i Micro AI procesorom, dva 4K ekrana od 146 inča mogu se instalirati jedan pored drugog kako bi se kreirao model faktora 32:9 sa odvojivom funkcijom stvarajući cijeli zid sa izvanrednim kvalitetom slike.

Sa vodećom Micro LED tehnologijom u industriji, Samsung uvodi niz novih proizvoda za ekrane na ISE-u kako bi zadovoljio potrebe nove ere. Nova linija će biti primjer stalne Samsungove inovacije u izgradnji rješenja koja uključuju beskontaktnu komunikaciju i poboljšane bezbednosne karakteristike.

Najnovija Samsungova linija spoljnih modela za 2022. (naziv modela: OHA 55 “, 75 “) je sertifikovana za vidljivost na otvorenom od strane Undervriters Laboratories (UL), dok tanka kompozicija omogućava jednostavnu instalaciju i dugotrajne performanse zahvaljujući sertifikovanom IP56 zaštita .

Sa svojim izdržljivim hardverom visokih performansi, OHA može da radi u različitim uslovima. Jedan primjer upotrebe su stanice za punjenje električnih vozila (EV) za kojima postoji sve veća potražnja jer prodaja električnih vozila nastavlja da raste širom svijeta.

 

Samsung Flip Pro

 

U obrazovanju, Samsung nastavlja da pruža hibridna iskustva učenja sa svojim inovativnim proizvodima i rješenjima.

Nova linija Samsung Flip Pro (naziv modela: WMB) za 2022. godinu, dostupna u dva velika modela od 75 i 85 inča, je interaktivna tabla koja može da pruži nastavnicima i učenicima poboljšanu upotrebljivost i specijalizovane funkcije za ispunjavanje stalno promjenljivih obrazovnih potreba.

USB Tipe-C – novo dodato povezivanje za Samsung Flip Pro, obezbjeđuje integrisanu video kontrolu i snagu punjenja od 65 W, dok tehnologija kašnjenja dodira i funkcije multi-touch omogućavaju istovremenu saradnju za do 20 ljudi.

Takođe je dodat novi kontrolni panel, senzori za kontrolu osvijetljenosti, četiri prednja i zadnja zvučnika koji poboljšavaju cjelokupno iskustvo u učionici i omogućavaju besprijekornu video komunikaciju na daljinu ili u hibridnom okruženju učionice.

Sa SmartView +, do 50 uređaja može biti bežično povezano sa ekranom u isto vrijeme, omogućavajući više prikaza na do četiri ekrana, idealno za veće sale za sastanke, kao i digitalizovane učionice. Tehnologija radi besprijekorno u pozadini, čineći ovaj uređaj lakim za upotrebu za nastavnike i učenike.

(ICT Business)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.