Elden Ring se prodaje odlično – pretekao je Call of Duty: Vanguard, izazvao Cyberpunk 2077, a do sada je prodato toliko kopija da bi igra mogla da prestigne cijelu Dark Souls trilogiju

 

Elden Ring je prvi put pomenut još 2019. godine, a 25. februara 2022. je konačno stigao do igrača. Nakon čekanja koje je izgledalo kao vječnost – došao je na PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One i PC.

Do sada je prodato oko 13,4 miliona kopija, što nije iznenađenje – od početka se očekivalo da rasturi tržište. Tome je sigurno doprinijela i euforija u medijima, te među gejmerima, budući da Elden Ring uglavnom ocjenjuju kao nešto nevjerovatno.

Najavljivali su je dakle dugo, ali se čekanje isplatilo. Kao da je bilo juče, a već je proletjelo skoro tri mjeseca otkad je igra izašla. Igrači su u međuvremenu istraživali i osvajali veliki otvoreni svijet.

U pitanju je ogromna igra, a sudeći prema kritikama i komplikovana. Polygon na primer piše da je Elden Ring prirodan korak naprijed za developera From Software, a nakon naslova Dark Souls 3. Još se kaže da je veličina svijeta fascinantna, pa igrač mora mnogo toga da nauči.

Kritike su mahom u superlativu, mada se ističe da su borbe komplikovane, teške, posebno kada se stigne do glavnih čudovišta, takozvanih „bosova“. Sudeći prema onima koji su već igrali, tu su brojni alati koji bi okršaje mogli da ublaže, te sloboda kretanja koja omogućava potragu za njima.

Igra je skoro od početka u top tri najprodavanije igre na platformi Steam, pa se očekuje da donosi prihode bar još neko vreme.

(Kotaku)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.