Google testira inteligentno toolbar dugme – novo dugme na traci aplikacija pored polja za adresu, koje se inteligentno prilagođava na osnovu vašeg korišćenja Chrome browsera

 

Čini se da se novo inteligentno dugme polako pokreće onima koji koriste stabilno izdanje Chrome-a za Android, verziju 101.

U zavisnosti od toga kako koristite svoj browser, dobićete ili dugme za novi tab, opciju dijeljenja ili prečicu za glasovnu pretragu.

Ako niste zadovoljni automatskim izborom, takođe možete dugo da pritisnete ikonu da biste prikazali ručni birač, omogućavajući vam da izaberete dugme koje želite da bude ispred i u sredini.

Čini se da je toolbar ikona omogućena nasumice, ali ako želite da je isprobate sami ili ako želite da je uklonite, možete da podesite chrome://flags/#adaptive-button-in-top-toolbar-customization flag.

Ako se ova funkcija čini poznatom, to je zato što jeste. Google testira inteligentno toolbar dugme oko godinu dana, prvo se pojavilo za korisnike Chrome 92 Beta.

Čini se da je Google zadovoljan eksperimentom, jer se sada stabilno razvija. S obzirom na to da dugme još uvek nije široko aktivirano za sve, još uvek je u eksperimentalnoj fazi, tako da bi Google mogao da procijeni da se funkcija ne koristi dovoljno da bi opravdala uključivanje.

Iako Google više ne mijenja toliko mnogo interfejsa Chrome-a, uvijek postoji mnoštvo novih funkcija i poboljšanja koja se mogu naći u svakoj verziji Chrome-a, pa budite sigurni da pratite sve promjene.

(Androidpolice)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.