Browser Island već sada vrijedi milijardu dolara, samo nekoliko nedjelja od zvaničnog početka sa radom

 

Početkom februara je Island browser izašao iz stealth moda i već je dostigao popularni „unicorn“ status, pošto se kompanija procjenjuje na 1,3 milijarde dolara.

Kompletan proizvod bio je u razvoju preko dvije godine, ali je i dalje jedan od najbrže rastućih startapa koji su stigli do ove cifre.

Finansirao ih je Insight Partners, koji je ranije dao kapital i za Shopify, Qualtrics i DocuSign, koji su sada svi premašili cifru od milijardu dolara.

Sequoia Capital, Stripes i Cyberstarts su ostale kompanije koji su uložili u Island.

Osnovna razlika između Island-ovog browser-a i sličnih Google Chrome-a ili Microsoft Edge-a je povećan fokus na sajber-bezbjednost. Prema Islandu, tipični browser-i su potpuno neprikladni za upotrebu u poslovnom kontekstu, uprkos njihovoj sveprisutnosti u profesionalnoj sferi danas.

„Najrasprostranjenija aplikacija u preduzeću je browser, ali to je dizajn zasnovan na potrošačima“, rekao je izvršni direktor Islanda Majk Fej za „TechCrunch“, kada je kompanija izašla iz stealth moda.

„Potrošač želi da ima beskonačnu slobodu; Cilj im je da da mogu da instaliraju šta god žele, da idu gdje god žele i da rade ko zna šta sa svojim browser-em bez ikakvih problema. Preduzeće, međutim, želi da se uvjeri da su njihovi podaci o klijentima bezbjedni, da su njihove kritične informacije zaštićene i da dobijaju dobro iskustvo“.

(Techradar)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.