Od 2014. godine, svijetom video igara kruže glasine o nastanku filma baziranom na popularnoj igri Minecraft. Iako su se vijesti i tračevi pojavljivali kroz godine, konačno izgleda da se stvari kreću napred, s očekivanjem da će film biti objavljen 2025. godine. Najnovija i najuzbudljivija vest je da će Jack Black tumačiti glavni Minecraft lik, Steve.

Produkcija filma navodno bi trebala početi svakog dana. Prema informacijama objavljenim na Deadline-u, Jack Black je zvanično potvrđen za ulogu Stevea u ovom filmu. Dok je Black jedini glumac čija je uloga zvanično potvrđena, zna se da su Jason Momoa i Ema Myers takođe dio projekta, mada detalji o njihovim ulogama još uvek nisu poznati.

Režiser Napoleon Dynamite Jared Hess će voditi uzde filma Minecraft, a projekat Warner Bros. i Legendary trenutno je planiran za puštanje 4. aprila 2025. godine.

Ovo nije prvi put da Jack Black igra u filmu baziranom na video igri. Prošle godine je glumio Bowsera u adaptaciji filma o Mariju. Pored Minecrafta, Black je takođe povezan sa filmom o Borderlandsu.

Radnja filma Minecraft je još uvijek u tajnosti, iako se kaže da su Mojang/Microsoft veoma uključeni u produkciju filma. Black je nedavno pozajmio svoje impresivne lule filmu Super Mario Bros., oglašavajući zlikovca Bowsera, pomažući da se adaptacija videoigre potakne na 1,36 milijardi dolara na blagajnama širom svijeta i zaradivši sebi nominaciju za Zlatni globus za koscenarist i izvođenje filma nezaboravna ljubavna pjesma, ‘Peaches.’

Osim što je poznat kao uspešan glumac, Jack Black je i strastveni ljubitelj video igara. Zabeleženo je da je glumio u igri „Brutal Legend“ iz 2009. godine, pružajući glas i izgled glavnom liku. Sa sadašnjom produkcijom filma o Minecraftu, fanovi se nadaju da će uskoro biti predstavljen tizer trejler.

(IT Mixer)