Ford je dizajnirao jaknu za bicikliste koja na zadnjem dijelu prikazuje emotikone

 

Nova jakna kompanije Ford mogla bi da poboljša komunikaciju na cestama, naročito za bicikliste. Ova je jakna naročito važna zbog sve većeg broja saobraćajnih nesreća u kojima najviše stradaju oni na biciklima.

Briga o bezbjednosti jedan je od glavnih razloga zašto se ljudi ne odluče da voze svoje bicikle. Istraživanje u 2018. pokazalo je da gotovo 75 posto žena u sedam gradova u Velikoj Britaniji nikada nisu vozili bicikl, jer se ne osjećaju bezbjedno. U Londonu u 2018. godini je ukupan broj biciklista ubijenih ili teško povrijeđenih na cestama porastao za 83 posto. Izvještaj TfL-a za 2019. rekao je da je više biciklista poginulo ili teško povrijeđeno kao rezultat sudara s automobilima.

Kako bi poboljšao bezbjednost tokom vožnje Ford je dizajnirao jaknu za bicikliste koja na zadnjem dijelu prikazuje emotikone.

Prototip ima LED displej koji se, kada se jakna obuče, nalazi na leđima biciklista, i bežično je povezan s volanom bicikla.

Tako biciklista može dati informacije o skretanju, te potencijalnim opasnostima na putu, ali i o ličnom raspoloženju. Pomoću emotikona može biti srećan, tužan ili nešto između.

Ford je na emotikon jakni radio zajedno s biciklistima, a ostaje nam da vidimo hoće li iz prototipa izrasti proizvod koji će se u određenom trenutku naći na tržištu.

(IT mixer)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=g756nqX-jUU&feature=emb_logo

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.