Za roditeljsku kontrolu i druge svrhe, neophodno je da blokirate određene web stranice. Ali ne postoji ugrađena funkcija koja vam omogućava da blokirate određene lokacije u Chromeu.

Koji god bio vaš razlog za blokiranje webstranica u Google Chrome-u, proces je vrlo jednostavan. Sve što treba da uradite je da instaliarate Block Site.

Dodatak za Chrome instaliraćete tako da se prijavite na svoj Google profil i onda skinte ekstenziju preko službenog Chrome menija. Nakon što se stranica učitala, dodajte ekstenziju u Chrome. U gornjem desnom uglu ekrana treba da vidite narandžasti štit sa simbolom „Cancel“. Kliknite na njega i nakon toga na točkić koji ćete vidjeti u prozorčiću koji će iskočiti.

Unesite lozinku i razmislite o aktivaciji „Radnog moda“ u određenim satima radnog dana. Kako dodati stranice? Postoje dva načina:

  1. Unutar opcija proširenja kliknite na Block Sites na vrhu menija na levoj strani ekrana i nakon toga ručno upišite web stranice koju ćete da blokirate na tablici na desnoj strani.
  2. Druga opcija je jednostavno otići do stranice koju želite da blokirate i samo kliknite na štit i onda opciju ‘Block This Site’.

Ako ikad poželite da promenite opciju, kliknite na štit, idite u opcije i pogledajte karticu Blocked Sites. Tamo kliknite na crveni krug sa belom crtom kako biste odmah odblokirali web stranicu


Nadam se da su ove informacije riješile vaš problem kako da blokirati određenu stranicu na Chrome-u!

Neki od popularnih web aplikacija koje blokiraju određene stranice za Google Chrome:

  • Site Blocker
  • Web Nanny
  • Website Blocker
  • StayFocusd
  • Web Blocker

Dakle, izaberite svoj blokator prema vašim potrebama i iskusite novi način pretraživanja. Moguće je da postoji razlika u postavkama za dodavanje lokacija, ali to možete da učinite veoma lako.

Ove informacije o tome kako blokirati web stranicu na hromu će vam svakako pomoći da imate roditeljsku kontrolu na lokacijama i drugim svrhama.

Pročitajte još: Kako blokirati web sajt ili IP adresu u Windows-u

Ako vam je ovo od pomoći, možete ga podijeliti sa svojom porodicom i prijateljima.

(IT mixer)