Da biste vratili izbrisani SMS na Androidu predstoji vam veoma težak zadatak, ali kao i za većinu stvari i za to postoji rješenje

 

Najbrži i najefikasniji način da spasite izbrisani SMS na Androidu je da koristite Google Drive, odnosno da često pravite rezervne kopije podataka (backup).

Naravno, SMS poruke ne idu u „smeće“, već se brišu sa uređaja. Ovom metodom ne možete spasiti sve. Ipak, ništa ne košta da pokušate.

SMS poruke se u pravilu ne brišu odmah, što znači da imate šansu da ih vratite. U najgorem ćete slučaju morati da koristite softver za spašavanje podataka kako biste pronašli izbrisane poruke sve dok ih nisu prebrisali novi podaci. Evo što bi trebali da napravite.

1. Čim shvatite da je poruka izbrisana, prestanite da koristite telefon. Bilo koji postupak na uređaju mogao bi da prebriše ili korumpira sadržaj SMS-a. Drugim riječima, prebacite telefon na avionski mod.

2. Za najbolje rezultate ugasite telefon.

3. Instalirajte i pokrenite program za spašavanje podataka i provjerite možete li da spasite izbrisani SMS. Postoji dosta veliki broj programa koji rade ovaj posao, ali Android Data Recovery je najpoznatiji i najpouzdaniji.

Riječ je, doduše, o veoma skupoj aplikaciji koju morate da instalirate na računar i povežete sa smartfonom. Aplikacije koje spašavaju podatke na samom telefonu bez korišćenja računara imaju manju šansu da spasu podatke. Osnovni razlog je što mogu da prebrišu podatke koje pokušavate da spasite.

 

Kako da spasite izbrisani SMS na Androidu koristeći Google Backup

 

Veliki broj Android uređaja konfigurisan je tako da automatski pravi bezbjednosnu kopiju na Google Drive. Ako vaš telefon to radi automatski, možda ćete moći da spasite izbrisane poruke.

Nažalost, čak i ako ste napravili bezbjednosnu kopiju pre brisanja teksutalne poruke, moraćete da vratite telefon na fabrička podešavanja i onda na njega da vratite cijelu bezbjednosnu kopiju. Procedura je jednako duga koliko zvuči i može rezultirati gubitkom podataka koji su nastali nakon snimanja bezbjednosne kopije.

1. Pokrenite Google Drive.

2. Odaberite tri vodoravne „crtice“ u gornjem desnom uglu, pa zatim „Backups“.

3. Ako vidite dio „This device“, odaberite bezbjednosnu kopiju.

4. Na stranici „Details“ pronađite dio na kom piše SMS i provjerite datum posljednjeg backup-a. Ako je datum raniji od dana kad ste izbrisali poruku, opcija resetovanja telefona dolazi u obzir. Ako nije, nemate sreće.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.