Razvojni tim 4A Games studija navodi da će po prvi put u istoriji Metro franšize dodati i multiplayer mod

 

4A Games studio objavio da radi na sljedećoj video-igri iz Metro franšize. Izdanje koje još nema zvaničan naziv trenutno je razvoju za PC, PlayStation 5 i Xbox Series X/S, i pokretaće ga novi endžin kompanije koji će u potpunosti iskoristiti mogućnosti konzola sljedeće generacije.

Iako iz kompanije obećavaju da će fokus sljedeće igre i dalje biti single player, razvojni tim navodi da će po prvi put u istoriji franšize dodati i multiplayer mod.

„Naše partnerstvo sa Saber Interactive-om omogućiće nam da istražimo nešto što ranije nije bilo moguće, iako je oduvijek bila ambicija 4A Games-a, nešto čemu nismo mogli da se posvetimo – sve do sada: „Multiplayer iskustvo za Metro univerzum“, stoji u saopštenju.

„Kao mali studio, nismo bili dorasli svojim ambicijama, a naše ideje nisu nikada otišle dalje od prototipa“, dodaje se. „Ali sa iskustvom Saber (Interactive-a) u online gejmingu, sada aktivno istražujemo multiplayer koncepte koji će pružiti novo iskustvo Metro svijetu.

Međutim, 4A Games takođe navodi da je igra veoma rano u razvoju, a mulitplayer mod još nije definisan.

„I dalje pokušavamo da shvatimo kako će to zaista izgledati. Međutim, znajte da ostajemo potpuno posvećeni single-player iskustvu Metro univerzuma, kojem je na prvom mjestu dobra priča, koju svi naši fanovi znaju i vole“, navodi se.

(PC Press)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.