ZTE je predstavio svoj najnoviji pametni sat u Kini pod nazivom Watch Live. Sadrži kvadratni 1,3-inčni TFT LCD rezolucije 240 x 240 piksela. Watch Live težak je samo malo više od 35 grama, a dimenzije su mu 40,6 x 34,6 x 10,8 mm. Također je ocijenjen sa IP68 (otporan na prašinu i vodu) i dolazi s mekanom silikonskom trakom.

Pročitajte još: Pametni satovi Amazfit GTR 2 i GTS 2 postaju globalni

Dobijate 12 vrsta praćenja aktivnosti, kao i obavještenja u stvarnom vremenu, kontrolu muzike, podsjetnike i funkciju daljinskog okidača kamere. Postoji aplikacija za vremensku prognozu, kao i funkcija pronađi moj telefon koja može oglasiti vaš upareni uređaj ako ste ga izgubili.

Watch Live vrši 24-satno praćenje otkucaja srca, kao i razinu zasićenosti krvi kiseonikom. Takođe može pratiti vaše dnevnike spavanja i nivo stresa. Trajanje baterije procjenjuje se između 14-21 dana produbljujući se prilikom upotrebe. Punjenje se vrši putem vlastite magnetne podloge.

ZTE Watch Live pametni sat će koštati CNY 229 (35 dolara oko 29 evra) navedeno je na web stranici kompanije, a službena prodaja počinje 3. decembra. Međunarodna dostupnost još nije navedena.

(GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.