Amazfit je prošlog mjeseca predstavio GTR 2 i GTS 2 pametne satove u Kini. Ovi uređaji sada konačno izlaze sa kineskog tržišta i kreću prema Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Državama, prije nego što stignu u ostatak svijeta.

Amazfit GTR 2 moći ćete kupiti samo u obsidian crnoj boji, dok će GTS 2 biti u ponoćnoj crnoj boji, pustinjsko zlatnoj i urbano sivoj boji.

UređajCijenaDatum izlaska u UKDatum izlaska u SAD
Amazfit GTR 2£159 / $17930. oktobar30. oktobar
Amazfit GTS 2£159 / $17915. novembar1. novembar

 

Specifikacije i razlika između dva modela

 

Dva uređaja u liniji Amazfit GT 2 možda imaju iste cijene i uglavnom slične osnovne funkcije, ali se značajno razlikuju u nekoliko ključnih aspekata.

Prvi i najočigledniji je dizajn – GTS 2 ima pravougaono aluminijumsko kućište sa AMOLED ekranom dijagonale 1,65 inča i silikonskim trakama od 20 mm. S druge strane, GTR 2 ima okrugli AMOLED displej od 1,39 inča i dolazi u dvije verzije – sportsko izdanje sa silikonskim kaišom od 22 mm i aluminijumskim kućištem i Classic izdanjem s kućištem od nehrđajućeg čelika i kožnim kaišom od 22 mm.

Druga glavna razlika je trajanje baterije – baterija od 246mAh u GTS 2 može izgurati sedmicu redovne upotrebe i do 20 dana u režimu uštede energije. GTR 2 ima znatno veću ćeliju od 417mAh koja traje 14, odnosno 38 dana.

Konačno, težina se razlikuje od GTS 2 koji teži 24,7 g bez kaiša u odnosu na 31,5 g za Sport Edition GTR 2 i 39 g za Classic edition.

Osim toga, ovaj dvojac je u osnovi identičan. Sadrže senzor otkucaja srca, akcelerometar, žiroskop, senzor vazdušnog pritiska i senzor ambijentalnog osvetljenja. Imaju ugrađene GPS i GLONASS prijemnike, a imaju i 5ATM hidroizolaciju. Mogu pratiti 12 različitih sportova i koristiti Bluetooth 5.0 za uparivanje s telefonom.

Oba uređaja imaju zvučnik i ugrađeni mikrofon koji mogu pokrenuti Amazon Alexa, ali funkcija ne dolazi u originalnom pakovanju – Amazfit obećava OTA nadogradnju „uskoro“. Prvo će stići u SAD i korisnici će moći obavljati sve zadatke koje obično rade sa svojim kućnim pametnim zvučnikom, poput traženja vremena ili dodavanja sastanka u lični kalendar.

(GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.