Pogledajte kako možete uključiti funkciju za izolaciju mobilnog glasa i tako omogućiti jasnije pozive

 

Apple je nedavno pokrenuo funkciju koja će omogućiti izolaciju glasa za FaceTime i druge pozive na iPhone-u. Ova funkcija u stvari potiskuje pozadinsku buku i poboljšava vaš glas kako bi ponudio jasnije pozive.

Ova funkcija do sada nije bila dostupna za mobilne pozive. Sada, sa ažuriranjem iOS 16.4 za iPhone, korisnicima će se omogućiti da mogu koristiti funkciju za izolacije glasa čak i za pozive na iPhone uređajima.

Apple je podijelio i važnu napomenu a to je – da biste dobili jasne pozive, osoba s druge strane, kao i vi, mora biti na verziji iOS 16.4.

Ako niste dosad ažurirali na najnoviju iOS verziju, otvorite svoj iPhone i idite na Postavke > Generalno > Ažuriranje softvera, pričekajte nekoliko sekundi (ili minuta) da se pojavi ažuriranje, a zatim pritisnite Preuzmi i instaliraj za iOS 16.4.

IT mixer je objavio članak  kako bezbjedno preuzeti i instalirati iOS 16.4 i podijelio instrukcije koje radnje bi trebalo odraditi prije nego odlučite da ažurirate novu verziju operativnog sistema za vaš  iPhone.

Nakon što budete na najnovijoj verziji iOS-a, slijedite dolje navedene korake:

  • Prvi korak: Kada razgovarate putem mobilnog telefona, otvorite kontrolni centar prevlačenjem odozgo desno prema dolje na većini novih iPhone uređaja. Na modelima iPhone SE, morate prevući prstom odozdo prema gore da biste pristupili kontrolnom centru.
  • Drugi korak: Dodirnite Mic Mode.
  • Treći korak: Odaberite Voice isolation (Izolaciju glasa).

Nakon što odaberete Izolaciju glasa, vaš će glas biti jasniji drugoj osobi jer će vaš iPhone automatski dati prioritet vašem glasu nad okolnim zvukom.

Osim redovnih poziva, ova funkcija može da se koristiti i za FaceTime i video pozive za druge aplikacije trećih strana.

 

Wide Spectrum funkcija

 

Pored funkcije Voice isolation, Apple je takođe predstavio Wide Spectrum. Ova funkcija je još uvijek ograničena samo na FaceTime pozive.

Wide Spectrum je nešto suprotno od Voice isolation.

Funkcija Wide Spectrum pojačava pozadinsku buku dok vaš glas ostaje onakav kakav jeste. Tako druga osoba može čuti vaš glas, kao i nešto od onoga što se dešava u vašem okruženju.

Očekujemo da će Apple uskoro da objavi ovu funkciju i za mobilne pozive.

(IT mixer)