Korisnici koji ne žele da dijele YouTube video na Snapchat-u jednim klikom, još uvijek mogu da kopiraju link i ubace ga u svoje objave

 

Korisnici Snapchat-a dobili su opciju kojom im se olakšava dijeljenje YouTube videa u svojim objavama pa umjesto dosadašnjeg kopiranja, lijepljenja i dodavanja videa kao linka, sad mogu to da urade jednim klikom.

Potrebno je da se ode na YouTube video koji se želi podijeliti, klikne na opciju dijeljenja i odabere se Snapchat (naravno, sve to na pametnom telefonu). Nakon toga, će se otvoriti Snapchat, a video će se automatski pojaviti u galeriji u obliku naljepnice s imenom videa, malom slikom i potpisom autora videa.

Šta će korisnici napraviti s tom naljepnicom, ostavljeno je njima. Mogu da snime vlastiti video i zalijepe naljepnicu u video ili da ga dodaju svojoj fotografiji. Svako ko pogleda njihovu objavu, može da klikne na naljepnicu i odvešće ga na povezani video.

Korisnici koji, iz bilo kojeg razloga, ne žele da koriste ovu opciju, još uvijek mogu da koriste „stari“ način kopiranja linka i ubacivanja u svoje objave. Međutim, novi je način daleko brži, jednostavniji, i vizuelno privlačniji, od starog.

(Zimo)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.