Ako pretražujete sadržaj u u Google aplikaciji na mobilnim uređajima, postoji jednostavno rješenje zahvaljujući kojem brzo i jednostavno možete da izbrišete posljednjih 15 minuta pretraživanja

 

Ako želite izbrisati samo nedavno pretraživanje u Google aplikaciji na mobilnim uređajima dostupna je opcija za brisanje posljednjih 15 minuta pretraživanja.

Za većinu internet korisnika Google je prva adresa koju će ukucati kada pretražuju neki pojam na internetu. Međutim, ponekad ne želimo da drugi vide i saznaju što smo pretraživali.

Razlozi za to mogu biti brojni – od skrivanja pornografskih tragova do skrivanja pretraživanja za poklone članovima obitelji (kako ne bi saznali što im kupujete) itd.

Za takvo pretraživanje najbolje je koristiti opciju privatnog surfanja kakva je dostupna na pregledačima internet stranica, ali ako pretražujete sadržaj u u Google aplikaciji na mobilnim uređajima, postoji jednostavno rješenje zahvaljujući kojem brzo i jednostavno možete da izbrišete posljednjih 15 minuta pretraživanja, piše The Verge.

Tu je opciju Google predstavio još prošle godine tokom Google I/O konferencije održane u maju, a dijelu korisnika postala je dostupna tokom jula. Google je opciju omogućio samo na svojoj aplikaciji za Apple mobilne uređaje, a tada su najavili kako možemo očekivati i istu opciju za Androide.

Iako zvanično nisu najavili dostupnost ove opcije i na telefonima koje pokreće Google operativni sistem, ona je od ove sedmice dostupna i za neke korisnike Androida.

Dio korisnika putem Twitter-a potvrdio je da na svojim Androidima u Google mobilnoj aplikaciji sada mogu izbrisati posljednjih 15 minuta pretraživanja.

Nije poznato kada će opcija biti dostupna ostalim korisnicima, ali izgleda da neće proći mnogo vremena prije nego što je Google obezbjedi svim korisnicima mobilnih uređaja koji koriste Android.

Istorija pretraživanja, odnosno posljednjih 15 minuta pretraživanja na mobilnim uređajima možete izbrisati unutar Google-ove aplikacije – potrebno je kliknuti na profilnu fotografiju i, kada se pojavi meni s opcijama, kliknuti na “izbriši posljednjih 15 min”.

(The Verge)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.