Pinterest proširuje funkcije kupovine plaćanjem u aplikaciji i nudi personalizovane preporuke za kupovinu

 

Pinterest je izjavio da korisnici već duže vrijeme traže mogućnost kupovine direktno na platformi.

Kako bi se korisnicima olakšala kupovina ova platforma je najavila uvođenje plaćanja unutar aplikacije. Trenutno je funkcija plaćanja u aplikaciji u beta verziji za neke Shopfy prodavnice u SAD-u.

Planira se širenje funkcije kupovine plaćanjem u aplikaciji širom svijeta. Kompanija je najavila i novu funkciju pod nazivom „Vaša prodavnica“. Ona predstavlja lični prostor za kupovinu gde se korisnicima pomaže prilikom kupovine u vidu preporuka kreatora i brendova na osnovu aktivnosti. Ova funkcija je takođe u beta verziji za američke korisnike.

Planira se i olakšavanje učitavanja kataloga na platformu i ažuriranje cijena. Sa druge strane, korisnicima alatka za trendove treba da omogući da pregledaju podatke u realnom vremenu i saznaju više o svojim potencijalnim kupcima.

Ova opcija je za sada dostupna u SAD-u, Kanadi i UK. Do kraja ove godine funkcija treba da bude proširena u svim državama.

(Engadget)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.