Ako vam je Instagram dosadio i razmišljate kako da ga se riješite, ne brinite, uvijek ga možete privremeno deaktivirati ili ga obrisati

 

Kako ne možete deaktivirati, a ni izbrisati Instagram profil putem aplikacije, moraćete da koristite web pregledač za računare ili web pregledač na svom pametnom telefonu.

Ono što bi trebalo da znate, prije nego se odlučite na jednu od ove dvije opcije, jeste da je brisanje vašeg Instagram profila trajno. Ako ga želite deaktivirati, to činite privremeno i omogućuje vam da kasnije vratite svoj profil.

Prvo ćemo vam objasniti kako deaktivirati Instagram profil, a odmah iza toga i njegovo brisanje.

 

Kako privremeno deaktivirati svoj Instagram profil

 

Ako mislite da želite oporaviti svoj Instagram profil kasnije, trebali biste ga privremeno onemogućiti:

1. Prijavite se na svoj Instagram profil na webu i idite na stranicu svog profila, a zatim kliknite „Edit profile“ („Uredi profil“) pri vrhu stranice.

2. Pri dnu stranice koja se otvori odaberite „Temporarily disable my account.“ („Privremeno onemogući moj profil“).

kako privremeno deaktivirati svoj Instagram profil

3. Odaberite razlog za onemogućavanje profila i ponovo unesite lozinku.

4. Kliknite „Temporarily Disable Account.“ („Privremeno onemogući profil“).

Da biste ubuduće ponovo aktivirali svoj profil, jednostavno se ponovo prijavite u aplikaciju Instagram sa svojim korisničkim imenom i lozinkom.

 

Kako trajno izbrisati svoj Instagram račun

 

1. Na računaru ili mobilnom web pregledaču idite na web lokaciju Instagram i prijavite se na svoj profil koristeći svoje korisničko ime i lozinku.

2. Nakon što se prijavite, idite na stranicu za brisanje profila.

3. Na padajućem meniju pri vrhu ekrana odaberite razlog brisanja profila.

4. Nakon što odaberete razlog brisanja, od vas će se tražiti da ponovo unesete lozinku.

5. Učinite to, a zatim kliknite plavo dugme „Delete [Account Name]“ („Izbriši [naziv profila]“).

Instagram napominje da je potrebno mjesec dana da se vaši podaci u potpunosti izbrišu. Do tada će vaš profil biti samo sakriven od pogleda javnosti.

Upozorenje: Brisanje Vašeg Instagram profila znači da Vaš profil, slike, video zapisi, lajkovi, komentari i svi pratioci koje imate biće obrisani.

Veoma je važno da znate ukoliko niste sigurni želite li zauvijek da obrišete vaš Instagram profil. Možete da pročitate kako privremeno deaktivirati Instagram profil iznad.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.