Google je već dijelom najavio svoje sljedeće vodeće pametne telefone, Pixel 6 i Pixel 6 Pro, iako je potpuno predstavljanje još zakazano za jesen. Danas je kompanija ozvaničila Pixel 5a srednjeg ranga, a također je iskoristila priliku i otkrila nove detalje o nadolazećoj Pixel 6 seriji.

Ni Pixel 6 ni Pixel 6 Pro neće se isporučivati ​​s punjačem u kutiji. Google tako slijedi Apple i Samsung, najveće kompanije koje trenutno rade istu stvar.

Pixel 5a je stoga posljednji Google telefon koji je u kutiju stavio punjač. Google je za The Verge rekao da većina ljudi već ima USB-C punjač, ​​pa ga nema smisla više uključivati u paket. Poput Applea i Samsunga, Google je prećutao činjenicu da im ovaj potez također štedi novac. Kakvog li iznenađenja.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li kineski proizvođači telefona ikada početi slijediti ovaj trend jer je velik dio njihovog marketinga usmjeren na brzinu punjenja, a za postizanje svih onih nevjerojatno brzih punjenja trebate koristiti punjač i kabl koji se nalaze u kutiji tj. originalnom pakovanju uz telefon. To bi trebalo malo produžiti njihovu odluku da slijede svoje kolege.

U Googleovom slučaju, njihovi proizvodi nikada nisu bili među najbržim punjenjem, a isto vrijedi i za Apple i za Samsung.

(GSMarena)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.