Ekran za zaključavanje iPhone-a ima mnoštvo opcija za prilagođavanje, a jedna od njih je da možete promijeniti boju i font sata

 

Apple je omogućio na iPhone-u promijeniti boju i font sata na vrlo lak i jednostavan način. Ne morate da ulazite u podešavanja telefona da biste potražili ovu funkciju. Umjesto toga, možete da otvorite meni za prilagođavanje direktno sa zaključanog ekrana telefona.

Postoji nekoliko funkcija prilagođavanja zaključanog ekrana dostupnih za iPhone. To uključuje nove dinamičke pozadine, podršku za vidžete kao što je Spotify i mogućnost kreiranja više prilagođenih ekrana za zaključavanje i prebacivanja između njih za nekoliko sekundi. Ovi zaključani ekrani se takođe mogu povezati sa režimom fokusa tako da se automatski mijenjaju sa planiranim fokusom. Pored toga, muzički plejer preko cijelog ekrana i mini vizualizator se takođe mogu omogućiti na zaključanom ekranu.

Da biste promijenili font sata na iPhone-u, prvo provjerite radi li telefon na iOS-u 17. iOS 17 je najnovija verzija Apple-ovog mobilnog operativnog softvera.

Ako ažurirate s mnogo starijeg iPhone-a, možda ste primijetili promjene na satu vašeg iPhone-a. Ako vam se ne sviđaju, sada ih možete vratiti zahvaljujući mogućnosti prilagođavanja zaključanog ekrana. Postoji više različitih načina za promjenu fonta, boje i debljine vašeg sata.

 

Brz vodič promjene boje i fonta sata

 

Da biste učinili da boja i font sata na zaključanom ekranu iPhone-a bude po vašem ukusu slijedite sljedeće korake:

  • Idite na zaključani ekran telefona i dugo pritisnite bilo koji slobodan prostor da biste pokrenuli meni za prilagođavanje.
  • Prvo ćete morati odabrati uređujete li unaprijed postavljeni zaključani ekran, stari zaključani ekran ili stvarate novi. Prijeđite prstom ulijevo ili udesno dok ne dođete do željenog, a zatim odaberite Prilagodi.
  • Sada možete odabrati želite li raditi na zaključanom ekranu ili na početnom ekranu. Odaberite svoj zaključani ekran tako da ga dodirnete.
  • Sada otvorite prilagođavanje sata tako što ćete izabrati svoj vidžet Sat.
  • Novi meni sa gomilom fontova bi trebalo da se pojavi odozdo. Zatim možete odabrati bilo koji od njih prema vašim željama. Pregled fonta koji odaberete se pojavljuje na vrhu, sa klizačem ispod koji kontroliše veličinu fonta. Ako želite da promijenite brojeve u druge opcije, izaberite plavi globus u gornjem lijevom uglu menija.
  • Takođe možete promijeniti boju fonta sa dna ekrana. Nakon što dodirnete boju, ispod će se pojaviti klizač koji vam omogućava da promijenite intenzitet.
  • Kada završite s pronalaženjem savršenog podudaranja fonta i boje za vaš zaključani ekran, dodirnite dugme X u gornjem desnom dijelu okna za uređivanje, zatim odaberite Gotovo.

Ako niste zadovoljni rezultatima, jednostavno pritisnite dugme Odustani  umjesto Gotovo kako biste odbacili promjene i vratili se na postojeću opciju. Meni za prilagođavanje nudi osam opcija fonta za sat, dok postoji mnogo više opcija za boju.

(IT mixer)