Stručnjaci kineske kompanije Xiaomi trenutno proučavaju tehnologije koje će činiti osnovu 6G mreže

 

Generalni direktor i osnivač kompanije Xiaomi Lej Đuen nije želio da otkriva detalje preliminarnih testiranja. On je istakao da će važan uslov za razvoj tehnologije 6G biti uspostavljanje široke satelitske internet mreže.

„Nisu dovoljne samo bazne stanice i sateliti. Neophodna je podrška terminala iz svih mjesta. Predstoji nam mnogo istraživanja u toj oblasti, ali Xiaomi ne planira da direktno učestvuje u komercijalnom korišćenju aerokosmičkog prostora“, rekao je direktor Xiaomi kompanije, prenosi RBK.

Pritom, Lej Đuen je istakao da su pandemija virusa korona i veliki broj pristalica teorija zavjere negativno uticali na razvoj 5G mreže. Međutim, kompanija će nastaviti da razvija tu sferu, kao i da će proizvoditi pametne telefone koji će podržavati mrežu pete generacije.

Prema riječima direktora kineske kompanije, krajem 2020. godine Xiaomi će prestati da proizvodi pametne telefone koji podržavaju 4G mrežu za kinesko tržište. „Sjaomi“ trenutno pravi zalihe tih uređaja.

U narednim mjesecima kompanija će se fokusirati na razvoj 5G uređaja, razvoj satelitskog interneta i istraživanje 6G mreže. Lej Đuen je istakao da će uvođenje 5G mreže značajno poboljšati živote ljudi.

Istovremeno, predstavnici ruske državne korporacije „Rosteh“ saopštili su da će razvoj 5G mreže u Rusiji moglo kasniti nekoliko godina, ako državno finansiranje, koje je planirano za 2020. godinu, bude smanjeno za 50 odsto.

(Sputnik news)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.