Svega danas ima na internetu pa i opasnih wallpapera koji telefon mogu da bace u svojevrstan napad. Ma kako vam možda dobro izgledao, ovaj opasan wallpaper nikako nemojte da postavljate na ekran svog telefona.

Dosad smo imali mailove i SMS-ove koji telefone bacaju u trans. Aplikacije napucane spywareom i raznoraznim malwareom vrebaju sa svih strana, a naročito kad se preuzimaju sa sumnjivih web lokacija.

Ovo je prvi put da imamo sliku koja na neki način određenim Android telefonima postavljena kao pozadinska slika izaziva epileptični napadaj iz kojeg ih nije lako izvući.

Valja napomenuti da isti wallpaper nije opasan za sve Android telefone, a iako još nije potvrđeno. Navodno zavisi o tome kako uređaj postavlja wallpaper. Tačnije, možda zavisi o tome da li je postavljanje wallpapera dio sistema OS-a ili samo aplikacije Pokretača (launchera).

Jednako tako, pokazalo se da nakon što se ista slika modificira kroz neki od foto editora, više ne izaziva nevolje.

Ukratko, zaobiđite ovaj wallpaper, a kako to izgleda kad ga se postavi na Pixel 2 pogledajte u videu ispod.

(9to5Google)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.