Square Enix je Kingdom Hearts 4 najavio pre nekoliko godina, a s obzirom na to da je za izdavanje Kingdom Hearts 3 bilo potrebno skoro dve decenije, fanovi nisu očekivali skori izlazak četvrte igre. Međutim, po navodima insajdera poznatog kao DanielRPK, očekuje se da će igra biti lansirana 2025. godine.

DanielRPK, koji većinom objavljuje informacije na Patreonu iza pay walla, tvrdi da je plan objavljivanja igre postavljen za 2025. godinu. Igra je prvi put najavljena 2022. godine, a od tada su informacije bile oskudne. Ipak, prema dostupnim podacima, razvoj igre započeo je 2020. godine. Uzimajući u obzir recentne brže izlaske igara iz serijala Final Fantasy koje potpisuje Square Enix, ne bi bilo iznenađenje videti da Kingdom Hearts dobija sličan tretman.

Iako je DanielRPK prvenstveno poznat po curenju informacija vezanih za filmove, njegove veze sa Disneyem, posebno kroz prethodne procurile informacije o Marvelu i Star Warsu, sugerišu da bi njegove informacije mogle dolaziti od Disneya, a ne direktno od Square Enixa. To takođe implicira da bi planovi mogli biti promjenljivi.

Kingdom Hearts je saradnja između Disneya i Square Enixa koja uključuje kombinaciju originalnih likova sa likovima iz Final Fantasy i Disney univerzuma. Disney, koji je ključan partner u razvoju, zbog potrebe za odobrenjem korišćenja svojih likova, redovno prati razvoj igara iz serijala.

Posljednje izdanje u serijalu, Kingdom Hearts 3, lansirano je 2019. godine za konzole Xbox i PlayStation. Serijal je kasnije stigao i na PC, prvi put putem Epic Games Store-a, bez opcije kupovine preko Steam-a.