Kingston je predstavio KC2500 novu generaciju M.2 NVMe PCIe SSD diskova za desktop računare, radne stanice i computing sisteme visokih performansi (HPC). Dolazi uz petogodišnju garanciju i sa besplatnom tehničkom podrškom.

 

KC2500 NVMe PCIe SSD omogućava moćne performanse uz pomoć najnovijih Gen 3.0 x 4 kontrolera i 96-slojnog 3D TLC NAND-a, uz brzine do 3500MB/s za čitanje i do 2900MB/s za ispis podataka.

KC2500 kombinuje izvanredne performanse i izdržljivost, što utiče na unapređenje radnih procesa korisnika dekstop računara, radnih stanica kao i power korisnika.

KC2500 je dostupan u kapacitetima do 2TB i to u kompaktnim M.2 2280 dimenzijama koje štede prostor za ostale komponente, dok istovremeno korisnicima omogućava da iskoriste PCIe brzine.

Samo-enkriptirajući SSD podržava kompletni paket end-to-end zaštite pomoću AES-XTS 256-bitne hardverske enkripcije.

Omogućuje upotrebu rješenja nezavisnih proizvođača softvera s TCG Opal 2.0 podrškom za upravljanje bezbjednošću kao što su Symantec, McAfee, WinMagic i drugi. KC2500 ima ugrađenu podršku za Microsoft eDrive, bezbjednosnu specifikaciju memorije za upotrebu sa BitLocker-om.

„KC2500 postavlja novi standard kada su u pitanju korisnici računara koji zahtijevaju visoke performanse, omogućavajući visoku brzinu i pouzdanost za intenzivna radna opterećenja u desktop, workstation i HPC aplikacijama“, rekao je Tony Hollingsbee, SSD voditelj poslovanja za Kingston EMEA.

„Kompaktna M.2 veličina i široki spektar mogućnosti za bezbjednost i enkripciju pružaju veću fleksibilnost organizacijama koje žele osvježiti svoje trenutne sisteme, ili za korisnike koji žele nadograditi svoj sistem najboljim performansama koje NVMe PCIe SSD uređaji trenutno nude“, dodao je Tony.

KC2500 je trenutno dostupan u kapacitetima od 250GB, 500GB i 1TB, a uskoro se očekuje i model od 2TB.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.