Deus Ex Series je svoj mobilni debi napravio 2016. godine sa igrom Deus Ex Go. Igra je trenutno besplatna na iOS-u i Androidu.

 

Izdavačka kuća Square Enix pošteno je počastila igrače u doba koronavirusa. Na PC-u su dijelili Tomb Raider igre, a na Android i iOS platformama besplatno su poklonili popularne igre na poteze koje nose podnaslov GO. Ranijih sedmica podijelili su Lara Croft GO i Hitman GO. Prva igra koju dijele u maju jeste Deus Ex Go.

Kao što možete da pretpostavite igra je bazirana na Deus Ex franšizi.

Dodatak „Go“ u imenu označava da vas očekuje koncept rješavanja zagonetki kretanjem po tabli, dok je potrebno koristiti i elemente šunjanja i špijunaže, u stilu originalnih naslova.

U ulozi Adama Jensena moramo da izbjegavamo ili eliminišemo protivnike, hakiramo i rješavamo preko 50 jedinstvenih levela.

Igra inače košta oko 7 evra, a sada je možete preuzeti besplatno, s tim da ponuda neće trajati zauvijek pa morate da požurite i što prije dodate ovu odličnu igru u svoju kolekciju aplikacija.

Deus Ex Go biće dostupan do 7. maja.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.