Google je ogromno ime u svijetu pametnih telefona i pametnih zvučnika, ali tehnološki gigant nije baš napravio neke velike talase u carstvu ličnog zvuka. Međutim, to bi se moglo promijeniti sa izdanjem novih Google Pixel Buds bežičnih slušalica.

 

Najavljene još u oktobru na događaju Made by Google koji nam je donio Google Nest Mini, nove Pixel Buds su bežične slušalice druge generacije koje dolaze sa ugrađenim Google Assistant-om.

Za razliku od prve generacije Pixel Budsa, novi model biće pravi bežični set slušalica. Prve Pixel Buds su dolazile sa kablom koji je dvije naušnice spojio zajedno, ali novi model kabl potpuno odbacuje, bežično ih spaja i stavlja ih u rang konkurencije, poput Apple-ovih AirPodsa.

Neke opcije novog Pixel Budsa uključuju poboljšani kvalitet zvuka, a dolaze sa ugrađenim akcelerometrom. On može da prepozna vaš glas na temelju vibracija vaše čeljusne kosti. U teoriji, to bi trebalo da omogući bolji prenos zvuka, čak i u glasnijim ili bučnijim okruženjima.

Slušalice će dobiti i dvostruke mikrofone, a tu je i nova karakteristika – Adaptive Sound. Ona može da poveća ili smanji glasnoću slušalica na temelju vanjske buke.

Kao što se očekivalo, bit će integrisane sa Google Assistant-om, što znači da ćete moći da pozovete digitalnog asistenta iz samih slušalica.

Nove Google Pixel Buds slušalice će moći da izdrže 5 sati korišćenja s jednim punjenjem, a isporučivaće se s futrolom za punjenje koja će produžiti upotrebu za 24 sata.

Nove Pixel Buds koštaće 179 dolara, a slušalice će se se moći da kupe u narednim sedmicama.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.