Kreatori Opere sada su se odlučili da za još jedna korak napred, pa su predstavili Opera Gaming pretraživač koji je odnedavno dostupan za korišćenje u vidu rane verzije.

Ono što nas je oduševilo na prvu loptu je predivan dizajn i tamna tema. Tu su i zvučni efekti koje iskustvo čine još impresivnijim.

Twitch integracija olakšava strimovanje, a postoji i posebna sekcija koja prikazuje samo najnoviji gejming sadržaj i vijesti.

Na sve to se nadovezuje i fantastična funkcija zvana CPU i RAM limiter, kojom možete ograničiti resurse koje će koristiti sam pretraživač i time stvoriti sebi znatno prijatnije gejming iskustvo, bez potrebe za gašenjem pretraživača.

Iako je u početnoj fazi, pretraživač donosi dosta zanimljivih stvari u igri, što možete vidjeti i sami tako što ćete ga preuzeti putem ovdje

Pretraživač Opera važi za jedan od najmanje zahtjevnih u poređenju sa konkurencijom koju čine Chrome i Firefox.

Da napomenemo da Operu razvija kompanija Opera Software, sa sjedištem u Oslu, u Norveškoj.

Radi na raznim operacijskim sistemima, uključujući velik broj verzija sistema Microsoft Windows, Mac OS X, Linux, FreeBSD i Solaris.

Takođe se koristi u mobilnim telefonima, smartfon uređajima, Personal Digital Assistant uređajima, igricama-konzolama i interaktivnim televizorima.

Tehnologija Opere licencirana je od strane drugih kompanija radi upotrebe u proizvodima, kao što je Adobe Creative Suite.