Uskoro počinje prodaja električne verzije legendarnog Wolkswagena – ID Buzz

 

ID Buzz će biti dostupan za kupovinu u Evropi već ove godine, dok će korisnici u SAD morati da sačekaju do 2024. godine.

Ovo električno vozilo za porodice i avanturiste dostupno je u verzijama za 5, 6 i 7 osoba i u ekonomskoj verziji.

Iako se dizajn nije radikalno promijenio u poređenju sa konceptom predstavljenim 2017. godine, WW je unaprijedio neke stvari na ovom vozilu, ali još uvijek postoje neke nepoznanice oko vozila. Prvenstveno, ono što će mnogima biti najvažnije – ne zna se ni koliko će da košta, ni koliki ćemu biti domet.

carVertical banner - sponsored

Prva verzija predstavljena za evropsko tržište koja će se naći u prodaji ove godine dolazi sa baterijom od 81kV i zadnjim motorom od 201ks.

Domet još nije poznat (na The Verge-u se pominje oko 480 km), dok je WW ograničio brzinu na 145 km/h. To bi trebalo da bude dovoljno za električno vozilo ovog tipa.

ID Buzz podržava brzine punjenja do 170 kV, a baterija od 5 do 80 procenata treba da se napuni za pola sata. Govoreći o bateriji i punjenju, treba napomenuti da je dvosmjerno punjenje podržano tako da se Buzz baterija može koristiti kao izvor napajanja za druge uređaje ili možda čak i domaćinstva.

 

Bežična nadogradnja softvera

 

Unutrašnjošću automobila dominira 10-inčni „infotainment sistem“ (opciono i može biti 12-inčni uz doplatu). Automobil podržava Apple-ov CarPlay i Android Auto. Naravno, softver automobila će moći da se nadogradi bežično. To će vam omogućiti da dodate neke nove opcije.

Do sada smo čuli mnogo glasina i spekulacija o ovom vozilu. Međutim, od ove nedjelje konačno znamo da će ID Buzz sigurno da se pojavi u prodaji ove godine u Evropi. Naravno, osim ako ne dođe do nekih neočekivanih promjena na tržištu. Vremena su takva da nas ništa ne može iznenaditi.

Nadamo se da ćemo uskoro saznati koliko će da košta električna verzija legendarnog WW-a i da ćemo je za nekoliko mjeseci vidjeti na putevima.

(Zimo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.