Boring Phone je proizveden od strane HMD-a i ograničen je na samo 5.000 jedinica – sve će biti dio poklona

 

Boring Phone je zamišljen da bude što je moguće blaži, bez aplikacija trećih strana ili pristupa internetu koji bi vas ometali.

Hajneken je, zajedno sa kompanijom Bodega, predstavio „The Boring Phone“ (u prevodu dosadni telefon), a proizvodi ga Human Mobile Devices (HMD).

Prozirno kućište telefona i holografske naljepnice inspirisani su Newtro modom i dizajnom koje generacija Z voli, a koji podsećaju na mobilne telefone iz ranih 2000-ih godina.

Telefon je bez dodatnih modernih funkcija i ne može da preuzme društvene mreže ili druge aplikacije koje odvraćaju pažnju od uživanja u trenutku.

 

Specifikacije telefona

 

Boring Phone je baziran na Nokia 2660 Flip sa prozirnim kućištem i prilagođenom monohromatskom temom. Tu je 2,8-inčni QVGA (240 x 320px) glavni ekran i 1,77-inčni poklopac ekrana.

Pozadi se nalazi kamera od 0,3MP sa LED blicem, dok je softverska strana pokrivena Mocor RTOS-om. Uređaj se može pohvaliti fanovima sa omiljenom igrom Snake, FM radiom i priključkom za slušalice.

Boring Phone podržava do 4G povezivanje i ima dual SIM slotove. Uređaj ima 128MB interne memorije koja se može proširiti preko slota za microSD karticu. Uklonjiva baterija od 1450 mAh obećava do nedjelju dana rada u režimu mirovanja i 6 sati razgovora na 3G/4G mrežama.

 

 

Distrakcija među mladima

 

„Boring Phone otklanja sve distrakcije koje nam dolaze od današnjih pametnih telefona, a dizajniran je da obezbjedi ono osnovno što je potrebno za sjajan izlazak. Primarna funkcija telefona je obavljanje poziva i slanje SMS poruka“, rekli su njegovi kreatori „dosadnog delefona“.

Kada je riječ o najvećim distrakcijama među mladima, dvije trećine ispitanika u SAD priznaje da provjeravaju društvene mreže (62%) dok provode vrijeme u društvu, a više od trećine (36%) kažu da provjeravaju poslovne i-mejlove. Troje od deset ljudi (30%) je takođe reklo da krišom igraju igrice umjesto da uživaju u vremenu provedenom sa svojom porodicom i prijateljima.

Međutim, kako više od trećine (37%) ispitanika otkriva da češće proveravaju svoje telefone nego što bi trebalo dok se druže, situacija ipak počinje da se mijenja, s obzirom na to da 32% priznaje da bi željeli da mogu da se odvoje od svojih telefona tokom noćnog izlaska.

Ohrabrujuće je to što jedan od pet ispitanika (22%) kaže da već isključuje svoj telefon ili ga ostavlja kod kuće prije odlaska na neki društveni događaj, dok dvije od pet osoba (38%) kažu da bi razmotrili tu opciju.

(IT mixer)