Napadači su nedavno iskoristili propust u okviru kripto-platforme Wormhole, te su zahvaljujući tome oteli stotine miliona dolara u kriptovalutama. Prema posljednjim izveštajima platforma je ukradena sredstva uspješno povratila, ali ne od napadača.

U pitanju je servis koji korisnicima omogućava da vrše transakcije između različitih blockchainova, a podržava Avalanche, Oasis, Binance Smart Chain, Ethereum, Polygon, Solana i Terra. Nedavno je objavljeno da se servis zatvara dok se ne istraži napad u okviru mreže, budući da su napadači ukrali oko 120 hiljada Ethereum tokena u okviru Solana blockchaina.

Wormhole je napadačima poslao poruku u kojoj je ponudio 10 miliona dolara za otkrivanje propusta koji je omogućio napad, a ugovor podrazumeva vraćanje ukradenih sredstava i otkrivanje detalja o napadu. Ova ideja ipak nije urodila plodom.

Kompanija je ukradeni Ethereum ipak povratila, a uz pomoć partnera Jump Crypto koji je sredstva nadoknadio jer, kako kaže, „vjeruje u ovu platformu“. Još uvijek se ne zna kako su napadači uspjeli da dođu do kriptovaluta, ali je sigurno da su otišli punog novčanika.

(PCpress / Bleeping Computer)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.