Rockstar je objavio dugo očekivano ažuriranje svojih planova za nekoliko igara, ali najveći naslov iz ažuriranja zajednice je potvrđen – trenutno se vrijedno radi na GTA 6 igrici.

Kompanija priznaje da „dugotrajnost GTA V bez presedana“ znači da se jaz između punih izdanja u seriji protegao tokom posljednjih nekoliko godina, ali da se to djelimično objašnjava njihovom željom da istinski nadmaši svoj rad na petom dijelu.

Čini se da je ta granica sada ispunjena, jer potvrđuje da je „aktivan razvoj sljedećeg dijela u seriji Grand Theft Auto uveliko u toku“, a nadamo se da će više vijesti stići u relativno bliskoj budućnosti preko još zvaničnih kanala.

Ako ste se nadali nečemu konkretnijem od ove potvrde, možda ćete ostati pomalo razočarani, ali je sjajno čuti i zvanično da igra zaista stiže. Posljednja objavljena nova igra Rockstara, Red Dead Redemption 2, ipak je bila veliki uspjeh, tako da je za očekivati da će GTA 6 isto tako proći, ali još i na tehnologiji sljedeće generacije.

Za više informacija o GTA 6, bilo da se radi o detaljima o mogućim PC zahtjevima ili nečem drugom, ali u međuvremenu Rockstar takođe ima dosta planova za GTA Online i potvrdio je da će PS5 i Ksbok Series Ks/S verzije GTA 5 stižu 15. marta 2022, javlja Pocket-Lint.

(Benchmark)