Nakon dvije filmske adaptacije, čuveni neo-noar strip Frenka Milera „Grad Grijeha“ biće adaptiran i kao TV serija

 

Između Legendary Television i Frenka Milera postignut dogovor da se kultni strip „Grad Grijeha“ (Sin City) adaptira kao TV serija, navodi Strip Blog, pozivajući se na portal Deadline.

Izgleda da je i Robert Rodrigez navodno takođe u pregovorima da se pridruži projektu i vrati u franšizu.

Rodrigez i Miler su zajedno režirali filmove „Grad Grijeha“ iz 2005. godine i „Grad Grijeha: Ubistva Vredna“ iz 2014. godine.

Pročitajte još: Džoker: Film godine ruši rekorde, uplašeni ljudi napuštaju bioskop: “Ovo je prestrašno”

Očekuje se da Miler i Rodrigez budu izvršni producenti, dok se još uvek ne zna hoće li se možda njih dvojica vratiti na rediteljske pozicije.

Milerov dogovor sa Legendary Television garantuje minimum jednu sezonu serije. Takođe, dogovor obuhvata i prequel animiranu seriju sa strogim R-rejtingom.

Filmska i TV prava „Grada Grijeha“ su ranije pripadala kompaniji Vajnstin, koja je nekada razvijala sopstvenu TV adaptaciju ovog stripa.

Nakon bankrotstva kompanije, Miler je ponovo stekao prava 2018. godine i to je dovelo do novog dogovora sa Legendary Television.

(Strip blog)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.