Uopšteno govoreći, laptope mogu koristiti svi za gotovo sve, bez obzira na profesiju. Međutim, ponekad proizvođači laptopa mogu kreirati uređaje koji imaju posebne namjene, što pretpostavljamo da je ono što Lenovo pokušava postići sa svojim nadolazećim 17-inčnim ThinkBook Plus laptopom.

Ovo je prema objavi na Twitteru Evana Blassa koji je podijelio render nadolazećeg laptopa (pogledajte ispod). Prema renderu, ovo je prilično zanimljiv laptop kompanije Lenovo jer zapravo ima sekundarni ekran postavljen pored tastature laptopa zajedno sa olovkom. Vjerovatno je ovo ekran zasnovan na dodiru na kojem korisnici mogu crtati.

S obzirom na orijentaciju ekrana laptopa, možda će biti teško crtati pod takvim uglom, tako da bi postavljanje sekundarnog ekrana pored tastature moglo biti bolje. Osim toga, pretpostavljamo da bi također moglo biti korisno za foto ili grafičke urednike da zumiraju svoj rad kako bi uredili neke od finijih detalja.

Iskreno govoreći, djeluje prilično pretjerano, ali u isto vreme zaista morate da pohvalite Lenovo što je smislio tako odvažan dizajn. Nemamo pojma kada će ovaj laptop biti lansiran, ali budući da nas samo nekoliko mjeseci dijeli od CES 2022, možda ćemo tada saznati više o ovom laptopu.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.