Postoje laptopi koji su dizajnirani za razne namjene. Na primjer, imate laptope za igrice namijenjene igračima u pokretu, zatim također imate laptope koji su dizajnirani za studente gdje su jeftini i pristupačni, zatim imate laptope koji su više namijenjeni poslovnim korisnicima koji trebaju raditi dok ste u pokretu.

Ako spadate u tabor preduzeća, možda će vas zanimati da je Lenovo nedavno najavio gomilu novih ThinkBook laptopa namijenjenih poslovnim korisnicima. Ovi laptopi uključuju ThinkBook 13x Gen 2, ThinkBook 14 Gen 4+ i ThinkBook 16 Gen 4+. Kao što njihova imena impliciraju, glavne razlike ovdje su njihove veličine ekrana.

Što se tiče hardvera, sva tri modela će koristiti Intelove nove procesore Core 12. generacije za laptope. Svi će raditi na Windows 11 i podržavaće čak 32 GB LPDDR5 RAM-a i do 2TB Gen 4 PCIe SSD memorije. Glavna razlika bi bila grafika.

Pročitajte još: 16-inčni MacBook Pro se ne puni kada je laptop ugašen

Uz ThinkBook 13X Gen 2, on će se nuditi samo sa Intelovom Iris X grafikom, dok će ThinkBook 14 i ThinkBook 16 nuditi ili integrisanu grafiku od Intela, ili kupci mogu odabrati da plate nadogradnju na NVIDIA GeForce RTX 2050. Sva tri laptopa će takođe dolaziti sa FHD+IR kamerom sa ugrađenim zatvaračem radi privatnosti, a imaće i čitač otiska prsta ugrađen u dugme za napajanje.

Ostale razlike takođe uključuju bateriju, pri čemu ThinkBook 13X ima bateriju od 56 Whr, dok će modeli od 14 inča i 16 inča imati baterije od 62 radna sata odnosno 71 radnog sata. ThinkBook 13X će se prodavati po cijeni od 1,099 dolara; ThinkBook 14 po cijeni od 839 dolara; i ThinkBook 16 po cijeni od 859 dolara, a očekuje se da će svi biti dostupni u aprilu.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.