Legion Gaming telefon kompanije Lenovo imaće iskačuću selfi kameru, Snapdragon 865 čipset, ekran od 144 Hz, dva Type-C priključka te bateriju s brzim punjenjem od 90 W

 

Lenovo pametni telefoni možda nisu toliko popularni kao uređaji od Samsung, Huawei i dr. kompanija ali brend i dalje ima fanove u azijskim zemljama poput Indije i Kine. U nastojanju da iskoristi postojeću popularnost kompanije sa igrama, Lenovo se priprema za pokretanje svog prvog Android pametnog pametnog telefona pod markom Legion Gaming.

Krajem decembra 2019. godine, Lenovo je stvorio novi account nazvan „Legion Gaming Phone“ na kineskoj platformi društvenih medija Weibo. Više od mesec i po dana kasnije Lenovo kompanija je postavila plakat na kojem je najavljeno da će ovaj nadolazeći pametni telefon pokretati Snapdragon 865. To je Qualcommov najviši razred SoC za mobilne uređaje.

 

Dalje, 3. marta, Chen Jin, generalni direktor Lenovo China Mobile-a, izbacio je vijest da će Legion Gaming pametni telefon imati „razarajuću novu arhitekturu“ kako bi se riješile dvije bolne tačke s kojima se susreću igrači na mobilnim telefonima. A to su različite temperature na lijevoj i desnoj strani i smanjene brzine punjenja tokom igranja.

Početkom prošlog mjeseca, Lenovo je pojačao marketing svog uređaja tako što je poslao plakat koji na telefonu Legion Gaming izaziva snažno punjenje od 90 W. Lenovo sistem brzih punjenja od 90 W biće „standard za sve sisteme“, navodi se u kompaniji Weibo. Time nagovještavaju da će postojati više od jednog modela pametnih telefona prve generacije Legion.

Preko internet stranice XDA Developers stižu isječci iz promotivnog videa na kojem je upravo taj pametni telefon.

Oni otkrivaju da se radi o telefonu koji će se isticati svojim jedinstvenim dizajnom. Dvije zadnje kamere nalaze se gotovo u sredini jedna pokraj druge s time da se jedna nalazi lijevo a druga desno.

 

Dva USB Type-C priključka

 

Dvostruki LED fleš nalazi se tačno u sredini kod Legion loga. Selfi kamera iskače po potrebi sa strane kućišta. Neobičan raspored kamera rezultat je odluke da se ovaj telefon upotrebljava, odnosno drži pretežno u vodoravnom položaju s obzirom da se radi o gamerskom telefonu.

Legion Gaming se ističe i po tome što će imati dva USB Type-C priključka. Jedan je smješten sa strane kućišta kako bi se uređaj mogao puniti bez prekida tokom igranja igrica. Vrijedi istaknuti brzo punjenje od 90 W za bateriju od 5000 mAh. Brzo punjenje od 90 W vrijedi samo za donji USB Type-C priključak.

Lenovo Legion ima Full HD+ ekran s osvježavanjem od 144 Hz, Qualcommov Snapdragon 865 čipset, LPDDR5 RAM, UFS 3.0 interna memorija i stereo zvučnici.

Glavna zadnja kamera bazira se na 64 MP senzoru, a sekundarna kamera je 16 MP širokougaona kamera. Selfi kamera bazira se na 20 MP senzoru. Operativni sistem će biti Android 10 s Lenovo ZUI 12 interfejsom.

(IT mixer)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.