Lenovo je najavio svoja dva nova 27-inčna gejming monitora s In-Plane Switching (IPS) tehnologijom. Elegantni Lenovo G27q-20 i Lenovo G27-20 monitori za igre su projektovani tako da bez zamuckivanja koriste AMD FreeSyncTM Premium tehnologiju.

Novi Lenovo G27q-20 izuzetno je funkcionalan i ravan monitor, pogodan za igre i vašu kućnu kancelariju. Dolazi sa ekranom protiv odsjaja i visoke rezolucije na QHD (2560 x 1440) koji se nudi u dijagonali od 27 inča za imerzivno igranje. Uživajte u neverovatnoj brzini osvježavanja ekrana do 165Hz uz AMD FreeSyncTM Premium tehnologiju za prikaz glatke igre i prirodnog kretanja na novom Lenovo G27q-20, dok ravni 27-inčni Lenovo G27-20 nudi brzinu osvežavanja od 144Hz i Full HD (1920 x 1080) rezoluciju panela. Oba monitora mogu imati 1 ms vrijeme odziva na pokretnu sliku (MPRT) i 3 ms vrijeme odziva kako bi se smanjilo zamućenje pokreta i pomoglo u uklanjanju pruga i ghosting-a.

Sa omjerom širine i visine 16: 9, ovi IPS displeji napravljeni su da pružaju beskompromisno igranje kod kuće, rad ili iskustvo učenja kod kuće pružajući izvanredne performanse u bojama i sivim skalama, kao i široke uglove gledanja izvanredne jasnoće. Sposobni da virtuelno prikažu isti broj boja kao i 10-bitni monitor, ovi su ekrani kalibrisani na 8-bitni + FRC standard kvaliteta za impresivnu reprodukciju boja i 99 posto sRGB opsega boja – sve ove funkcije kombinuju se kako bi vaš kreativni rad zablistao.

 

Dizajn, ergonomija i priključci…

 

Ponuđeni u Raven Black nijansi sa upečatljivom, redizajniranom bazom u obliku slova V koje je pametno osvijetljenim LED naglašenim osvjetljenjem, što označava njegovo naslijeđe u igrama, oba monitora imaju do 400 nita svjetline i gotovo bez rubova s tri strane za pružanje ekspanzivne slike. Nova krilata baza donosi futurističkiji izgled i veću stabilnost radne površine.

Prilagodljivim postoljem lako se manevriše kako bi se stvorilo ergonomskije iskustvo gledanja za vaše oči, vrat i glavu. Samo nagnite ekran za nekoliko stepeni unutra i van za vašu personaliziranu udobnost i podignite za veću visinu. Oba monitora su sertifikovana od strane TÜV Rheinland da ne trepere i da emituju nisku razinu plavog svjetla kako bi vam pomogli da sačuvate vid tokom dugih sesija igranja sa prijateljima i porodicom na mreži. Priuštite si funkciju dekodiranja visokog dinamičkog opsega (HDR) koja je podržana na oba monitora za prave boje i prirodne varijacije i gradacije osvjetljenja putem uobičajenih konektora poput HDMI-a i DisplayPort-a (1.2), kao i povezivanje audio izlaza pogodng za većinu gejming uređaja. Uz to, softver Lenovo Artery omogućava vam podešavanje osvjetljenja ekrana, kontrasta i boja na vašem monitoru za zaista prilagođeno igračko iskustvo.

 

Lenovo G27q-20 i Lenovo G27-20 – cijena i dostupnost

 

  • 27-inčni Lenovo G27q-20 gaming monitor sa QHD koštaće od 299,99 dolara, a očekuje se da će biti dostupan od januara 2021.
  • 27-inčni monitor za igre Lenovo G27-20 sa FHD-om cijena počinje od 239,99 dolara, a očekuje se da će biti takođe dostupan od januara 2021. godine.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.