Garmin ide ispred konkurencije i to su ponovo dokazali uvođenjem nove funkcije – detaljno praćenje trudnoće na svojim pametnim satovima

 

Ako ste ljubitelji Garmin nosive tehnologije tada će pripadnice ljepšeg pola ugodno iznenaditi podatak da mogu pronaći i mogućnosti praćenja nekih zdravstvenih elemenata za žene kao što je praćenje menstrualnog ciklusa, a novost je još jedna funkcija – praćenje trudnoće.

Ova funkcija će biti dostupna na nekim od najpopularnijih Garminovih pametnih satova kao što su Venu, Vivoactive, Forerunner, Fenix i Vivomove serije.

Već odavno postoji nekoliko aplikacija za praćenje trudnoće, ali ovo je prva koju možete koristiti i na vašem pametnom satu.

Naravno, sve je prilagođeno za prikaz na malim ekranima kao što su oni na pametnim satovima, tako da na ruci u svakom trenu možete pratiti trudnoću, od samog početka do kraja.

Garminova funkcija za praćenje trudnoće dolazi s nekoliko zanimljivih elemenata. Među njima izdvajamo: razvoj djeteta u vremenu, dnevni simptomi, praćenje pokreta bebe u majčinom trbuhu, praćenje “trimester” datuma (prva trećina, druga trećina,…), savjeti za hidrataciju i prehranu.

Aplikacija će prema učestalosti kontrakcije da prepozna i kada je beba spremna za porod (Contraction Timer Connect IQ). Sve ćete to moći da aktivirate preko Garmin Connect aplikacije koju već imate na vašem pametnom telefonu.

(Racunalo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.