Sjeverno od Pariza ove sedmice je otvorena eksperimentalna vazdušna baza u kojoj će se testirati putnički leteći taksiji, s ciljem da takve letjelice na električni pogon budu spremne za redovne letove 2024. godine

 

Pariz će 2024. godine biti domaćin Olimpijskih i Paralimpijskih igara. Najveća sportska smotra na svijetu i ove je godine u Tokiju bila poligon za prikaz novih tehnologija, poput autonomnih taksija. Francuzi za tri godine planiraju napraviti korak dalje tako što bi sportiste, a možda i gledaoce, po Parizu i okolini tokom Olimpijskih igara trebali prevoziti – leteći taksiji.

Ove sedmice je sjeverno od Pariza otvorena eksperimentalna vazdušnana baza, koja će biti centar testiranja novih tehnologija za eVTOL letjelice i električne vazduhoplove, kao i dronove za hitnu dostavui sisteme za punjenje svih vrsta letjelica.

 

Dvije rute na kojima bi leteći taksiji prevozili putnike

 

Ispitivaće se i tehnologije za izbjegavanje sudara u zraku. Krajnji cilj je da se do ljeta 2024. godine ima potpuno funkcionalna mreža leteći taksija i barem dvije rute na kojima bi oni mogli da prevoze putnike.

Prva ruta trebala bi povezati heliodrom Paris-Issy-les-Moulineaux i vazdušnu bazu Saint-Cyr, a druga tamošnje vazdušne luke Paris-Charles de Gaulle i Le Bourget sa središtem Pariza.

Leteći taksiji

Eksperimentalni letovi i testiranja tehnologije obavljaće nekoliko kompanija. Među njima se ističe Skyports koji već sada ima funkcionalne dronove za brzu dostavu medicinske opreme i krvi, te slovenački proizvođač električnih aviona Pipistrel, koji će tamo testirati punionice za električne letjelice.

Na određeni način će u testiranjima eVTOL letjelica učestvovati i postojeće kompanije koje su već odmakle s razvojem svojih letećih putničkih dronova: Volocopter, Airbus, Vertical Aerospace and Ascendance, Lilium i Joby Aviation.

Ciljevi svih testiranja u Francuskoj biće višestruki. Tražiće se rješenja za smanjenje vibracija i buke koju proizvode multirotorske eVTOL letjelice. Ispitivaće se mogućnosti i načini za integraciju tih letjelica u konvencionalni vazdušni saobraćaj, naročito s aspekta bezbjednosti. Trebalo bi da se iznađe i rješenje za efikasne i modularne vazdušne baze s kojih će leteći taksiji da polijeću.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.