Vidjeli smo kako se zakrivljeni displeji mogu koristiti za telefone, za televizore, za monitore, ali se i te kako mogu koristiti i za druge stvari? To je nešto što će LG demonstrirati na CES-u 2022, a u najavi kompanije, dali su nam malo zaviriti u svoje planove.

Ovo dolazi u obliku dva konceptualna rješenja za prikaz, od kojih se jedno zove Virtual Ride. Ovo je u suštini sobni bicikl, za koji znamo da može biti pakleno dosadan, ali ono što je LG uradio je koristio tri vertikalna OLED ekrana, kako bi se formirao džinovski ekran koji se proteže preko glave. Ovo pomaže u stvaranju impresivnog scenarija u kojem vozite bicikl i prikaz se mijenja u skladu s tim.

LG koncept sobni bicikl sa zakrivljenim ekranom

Budući da displeji počinju od dna i idu sve do vrha, s najvišim displejem koji ima zakrivljenost od 500R, ideja je da će učiniti da se osjećate kao da ste zaista na otvorenom, umjesto da pedalirate u svojoj spavaćoj sobi.

Drugi koncept se zove Media Chair koja ima naslonjač koji ima 55-inčni OLED TV sa zakrivljenošću od 1500R. Kao što možete vidjeti na fotografiji, izbor ekrana i njegove zakrivljenosti pomažu u stvaranju kinematografskog iskustva u odnosu na obične televizore i vašu sofu. Može se čak prebacivati ​​naprijed-nazad između portretne i pejzažne orijentacije.

LG koncept Media Chair

Međutim, imajte na umu da su to koncepti, a ne proizvodi koji se mogu kupiti. To je takođe dobar način da LG demonstrira kako se fleksibilni i zakrivljeni displeji mogu koristiti u futurističkijim konceptima.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.