Prema informacijama LG ove godine uvodi novu mobilnu strategiju a  jedan dio te strategije jeste da se ukida legendarna LG “G” serije

 

LG-u ne ide baš najbolje na tržištu pametnih telefona. Njihov mobilni odjel bilježi velike gubitke i, po svemu sudeći, vrijeme je za neke drastične promjene. David Ruddock s Android Police podijelio je na Twitteru nekoliko zanimljivih novih informacija koje otkrivaju dio LG-ove strategije za ovu i narednu godinu i ukida legendarnu “G” seriju

Posljednji relevantan telefon iz LG G serije bio je LG G4 pa ovaj potez i nije toliko začuđujući – ako je istinit naravno!

Ruddock tvrdi da LG mijenja ritam izlaska svojih modela. V serija, koja je u zadnje vrijeme puno uspješnija od “G” serije, biće sada konkurencija Samsung Galaxy S telefonima.

Navodno za drugi dio godine spremaju jednu potpuno novu seriju telefona.

Još jedna vrlo zanimljiva glasina je da LG ima velike planove za “desktop način rada” koji je stigao s Android 10.

https://twitter.com/RDRv3/status/1219975632592834561

Sudeći prema Ruddocku LG će početkom sljedeće godine predstaviti LG V70 (ili kako će se već zvati), a s njim i jedan 10″ (ili veći) ekran koji ćete moći da koristite kao tablet ili laptop.

Nije jasno hoće li telefon na taj ekran da bude povezan kablom, bežično ili će biti poseban slot za njega (sjetite se samo ASUS PadFone ili LapDock za Motorolu Atrix).

 

Tri moguća scenarija

 

Trebalo bi ipak podsjetiti da su se prije nekoliko sedmica pojavili prvi neslužbeni LG G9 renderi. Oni dolaze od OnLeaksa koji je do sada bio poznat po točnim leakovima.

To znači da sada postoje tri moguća scenarija. Prvi je da će LG G9 biti predstavljen kako je i planirano.

Drugi je da je LG jednostavno odustao od svih planova vezanih za LG G9, a treći je da ovo na renderima nije LG G9 nego nadolazeći telefon iz LG V serije.

Drago nam je da je LG shvatio da je vrijeme za promjenu strategije jer realno… ovako nije moglo još dugo.

Moguće je da je pojava savitljivih telefona uticala na ovu promjenu. LG je jedina kompanija pored Samsunga koja ima mnogo iskustva sa savitljivim ekranima (tačnije LG Display odjel).

Možda planiraju iskoristiti to iskustvo za veliki povratak među top igrače na mobilnom tržištu.

(Bajtbox)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.