Južnokorejska kompanija LG najavila je danas tri nova pametna telefona serije K sa prilično dobrim specifikacijama i uz obećavajuće atraktivne cijene, koje LG ipak nije objavio.

Sva tri telefona, a to su LG K61, K51S i K41S pokreću oca-core CPU (vjerovatno MediaTek čipset) i imaju dijagonale ekrana od 6,5″.

 

LG K61

 

LG K61

LG K61 je najbolji od pomenuta tri pametna telefona. Izrađen je sa omjerom ekrana 19,5:9 u Full HD + rezoluciji i dolazi sa glavnom kamerom od 48 MP, širokougaonom od 8 MP, 2 MP makro senzor, te 5 MP senzor dubine. Selfie kamera je ona od 16 MP.

LG K61 dolazi sa 4 GB RAM-a i 64 GB ili 128 GB prostora za unutrašnju pohranu, sa opcijom za proširenje sa microSD karticom.

 

LG K51S

 

LG najavio tri nova pametna telefona serije K
LG K51S

Ekran ovog telefona je nešto većeg omjera 20:9 u odnosu na K61 i dolazi sa nešto nižom rezolucijom.

Sa zadnje strane je 32 MP glavna kamera, 5 MP širokougaona, te dva senzora od po 2 MP: senzor dubine i makro senzor. Selfi kamera je ona od 13 MP.

Ovaj će telefon dolaziti sa 3 GB RAM-a i 64 GB prostora za unutrašnju pohranu.

 

LG K41S

 

Ovaj telefon će dolaziti sa 3 GB RAM-a i 32 GB prostora za unutrašnje skladištenje.

Telefoni će najprije krenuti sa prodajom na američkom tržištu, nakon čega će doći u Evropu i Aziju. Cijene nisu poznate, ali LG obećava dobar omjer uloženog i dobivenog.

(GSMArena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.