Ranije ove godine na CES 2021, LG je davao naznake da rade na telefonu s displejem koji se može okretati. Bilo je prilično uzbudljivo, ali nedugo nakon toga, LG je otkrio da potencijalno traži način da napusti posao s mobilnim telefonima. Sada je izgleda i  službeno jer je kompanija najavila da gasi odjel za mobilne telefone.

Iz LG-ja kažu da će zatvoriti posao s mobilnim telefonima širom svijeta i da će sav preostali inventar i dalje biti dostupan za prodaju. Kompanija također napominje da će i dalje podržavati postojeće proizvode, pa se za sada čini da LG još uvijek neće napustiti svoje kupce.

Međutim, tačno koliko podrške gledamo, ostaje da se vidi. Hoće li LG nastaviti gurati ažuriranja i nove funkcije ili se više radi samo o sigurnosnim apdejtima i ispravcima grešaka? Pretpostavljamo da je to nešto što ćemo morati pričekati i vidjeti. Šteta je što će LG napustiti tržište mobilnih telefona, ali ne možemo reći da smo iznenađeni.

Kompanija je izbacila nekoliko telefona koji su vrijedni pažnje, ali nažalost konkurencija u prostoru je jednostavno preoštra. Čak je i LG-ov konkurent, Samsung, morao ustupiti određeni tržišni udio tokom godina, tako da nije samo LG bio pogođen. Biće pomalo tužno što više nećemo vidjeti LG telefone na tržištu, ali pretpostavljamo da je to samo priroda stvari.

Zvanično obavještenje možete pročitati na LG oficijelnoj web stranci klikom na ovaj link.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.